Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ από την Αδριανούπολη

Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με το CNN Turk δήλωσε: “Η Ελλάδα πρέπει να δει ότι οι επεκτατικές συμπεριφορές, οι προσεγγίσεις και οι προκλητικές συμπεριφορές της, απέχουν πολύ από τα μαθηματικά, τη λογική και την κατανόηση και δεν σημαίνουν τίποτα παρά το ότι κυνηγούν κενά όνειρα”.

“Κάνουν ό, τι μπορούν για να περιορίσουν Τουρκία και να μειώσει τις κινήσεις της, με τον ισχυρισμό ότι διεκδικεί όλα τα εδάφη της Ελλάδας” πρόσθεσε ο Ακάρ.

Ο Ακάρ επισκέφθηκε την Αδριανούπολη, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Yaşar Güler, τον Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Musa Avsever, τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχο Adnan Özbal και τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγό Hasan Küçükakyüz.

Ακάρ

Ο Ακάρ εξέτασε τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συνοδεύτηκε από τον κυβερνήτη της Αδριανούπολης, Εκρέμ Κανάλπ και τον διοικητή Κεμάλ Γιενί.

Ο Ακάρ μάλιστα εξέτασε τα ελληνικά σύνορα με κιάλια.

Ακάρ

“Η TAF κάνει ό, τι πρέπει να γίνει για την ασφάλεια των συνόρων και θα συνεχίσει να το κάνει. Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας, με πολιτικά μέσα και μεθόδους, στο πλαίσιο του διαλόγου” σημείωσε.

“Ευχόμαστε να ζήσουν οι άνθρωποι των δύο χωρών στην ευημερία και το όφελος από τον πλούτο. Στοχεύουμε σε αυτό, αλλά δυσκολευόμαστε να το εξηγήσουμε” συμπλήρωσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.