Γερμανία: Σε πολύ χαμηλά ποσοστά η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα – Δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Παρά τους περιορισμούς που ήδη ισχύουν στην καθημερινή ζωή για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, δεν παρατηρείται προς το παρόν στα κέντρα εμβολιασμού και τα ιατρεία της Γερμανίας, τα οποία είναι εξουσιοδοτημένα να εμβολιάζουν και αυτά, μια γενική αντιστροφή της αρνητικής τάσης για εμβολιασμό, αναφέρουν τα γερμανικά  ΜΜΕ.

Μόνο  σε ελάχιστα ομοσπονδιακά κρατίδια υπάρχουν ενδείξεις  και αυτές για μια ελαφρά αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών, το οποίο όμως είχε πρόσφατα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Οι αρχές άλλων κρατιδίων αναφέρουν ότι  αναμένουν αυξανόμενο αριθμό εμβολιασμών. Αν και πότε θα συμβεί αυτό κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Από σήμερα Δευτέρα, θα ισχύσουν μερικώς διευρυμένοι περιοριστικοί κανόνες όταν τα επίπεδα μόλυνσης είναι υψηλά στη Γερμανία: έτσι, η πρόσβαση σε εστιατόρια, κομμωτήρια, κλινικές, πισίνες και άλλους εσωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί, σε όσους έχουν αναρρώσει και σε έχουν κάνει ή διαγνωστικό τεστ το οποίο βέβαια θα είναι αρνητικό.

Πριν από μια εβδομάδα, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών της Γερμανίας (Stiko) συνέστησε εμβολιασμούς για όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω και αυτό αναμένεται να επηρέασει το ποσοστό των εμβολιασμών.

Επίσης, από τις 11 Οκτωβρίου, τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ δεν θα διατίθενται πλέον δωρεάν στην Γερμανία, κάτι το οποίο ίσως επηρεάσει επίσης θετικά το ποσοστό των εμβολιαζόμενων

Οι εργοδότες και τα συνδικάτα καλούν από κοινού τους πολίτες να εμβολιαστούν

Κοινή έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυναν οι Γερμανοί εργοδότες και τα γερμανικά συνδικάτα λόγω της στασιμότητας των εμβολιασμών του κορωνοϊού στη Γερμανία.

«Πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην διακινδυνεύσουμε αυτό που πετύχαμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού», αναφέρεται στη κοινή έκκληση των προέδρων των εργοδοτών Ράινερ Ντούλγκερ και της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.