Βαριές απώλειες των Ταλιμπάν στην Παντζσίρ – 300 νεκροί και 50 αιχμάλωτοι

Την Κυριακή οι Ταλιμπάν κατάφεραν να διεισδύσουν στην περιοχή Μπαγκλάν κοντά στην Κοιλάδα Παντζσίρ βορειοδυτικά της Καμπούλ, μεταδίδουν μιντιακοί ακτιβιστές στο Twitter, αλλά το Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης (κεντρική φωτογραφία) υπό την ηγεσία του Αχμάντ Μασούντ, γιου του διοικητή της Βόρειας Συμμαχίας και ηγέτη της αντίστασης κατά των Σοβιετικών στην δεκαετία του ’90 Αχμαντ Σαχ Μασούντ, εξαπέλυσε αντεπίθεση και σκότωσε 300 μουτζαχεντίν, καταφέρνοντας βαριά ήττα στους Ταλιμπάν, μεταδίδουν.

Η δημοσιογράφος του BBC, Γιάλντα Χακίμ, δημοσιεύει στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφίες των Ταλιμπάν που αιχμαλωτίστηκαν σε αυτή τη μάχη, οι οποίοι σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπάμπακ Τακβαίε είναι 50 στον αριθμό.

Δηλαδή, οι Ταλιμπάν έχουν απώλειες 300 νεκρούς και 50 αιχμαλώτους μέχρι στιγμής. Άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών τους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης, οι δυνάμεις αντίστασης κατά των Ταλιμπάν ανατίναξαν τη γέφυρα Ντόσακ (Doshakh) κοντά στο Βόρειο Σαλάνγκ (Salang) στο Παντζσίρ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κύρια διαδρομή τροφοδοσίας των Ταλιμπάν.

«1.000 τρομοκράτες Ταλιμπάν είναι τώρα παγιδευμένοι στα βουνά και κυνηγιούνται ένας ένας», γράφει ο Τακβαίε.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης, ο Καρί Φασίχ Σαλαχουντίν (Qari Fasih Salahuddin), ο οποίος ηγείται της επίθεσης των Ταλιμπάν εναντίον της Βόρειας Συμμαχίας στο Παντζσίρ, είναι επίσης εγκλωβισμένος στην κοιλάδα κοντά στο Βόρειο Σαλάνγκ.

Η αντίσταση τον καταδιώκει. Θα αιχμαλωτιστεί ζωντανός ή θα κυνηγηθεί απόψε.

Ο Τακβαίε επισημαίνει ότι πολλοί μουτζαχεντίν των Ταλιμπάν είναι από το Πακιστάν, ενώ οι άνδρες του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης είναι εκπαιδευμένοι Αφγανοί στρατιωτικοί που δεν παρέδωσαν τα όπλα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.