Βλαντίμιρ Πούτιν: Χάρισε λουλούδια στη Μέρκελ στην τελευταία επίσημη επίσκεψή της στη Μόσχα

Τις προσπάθειες της Άνγκελα Μέρκελ τα τελευταία 16 χρόνια που βρίσκεται στην Καγκελαρία, εξήρε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Κρεμλίνο. Ο Ρώσος πρόεδρος χάρισε λουλούδια στην καγκελάριο της Γερμανίας σ’ αυτήν την τελευταία επίσημη επίσκεψή της ως καγκελαρίου, αφού το φθινόπωρο εγκαταλείπει την εξουσία.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι το Βερολίνο παρέμεινε ένας από τους βασικούς οικονομικούς και εμπορικούς εταίρους της Μόσχας λόγω των συνεχών προσπαθειών από την απερχόμενη καγκελάριο.

“Θα ήθελα να επισημάνω, ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας παραμένει ένας από τους βασικούς εταίρους για μας και στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικά. Και αυτό και χάρη στις δικές σας προσπάθειες κατά τη διάρκεια των 16 προηγούμενων ετών με την ιδιότητα της ομοσπονδιακής καγκελαρίου. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι για μας ο δεύτερος εμπορικός και οικονομικός εταίρος μετά την Κίνα” είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος. Η συνάντησή τους πραγματοποιείται σε κλειστό σχήμα, ενώ η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με τη Ρωσία παρά τις “βαθιές διαφορές”.

“Ακόμη κι αν έχουμε βαθιές διαφορές, μιλάμε μεταξύ μας και αυτό πρέπει να συνεχιστεί”, δήλωσε στο Κρεμλίνο η Γερμανίδα καγκελάριος, απευθυνόμενη στον Πούτιν. Στα πρώτα λεπτά της συνάντησης δεν έκανε καμιά αναφορά στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ από την πλευρά του ο Πούτιν δήλωσε πως αυτό το ραντεβού δεν είναι “απλώς μια αποχαιρετιστήρια επίσκεψη” διότι “πρέπει να συζητηθούν πολλά ζητήματα”.

Λίγη ώρα πριν από τη συνάντησή της με τον Πούτιν, η Άνγκελα Μέρκελ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη στον κήπο του Αλέξανδρου.

Πηγή φωτό: RT, AP

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.