Τουρκία: Απομάκρυνε κρυφά Αφγανό υπουργό και αρχηγό μυστικών υπηρεσιών – Το σχεδίαζαν πριν την εισβολή των Ταλιμπάν!

Η Τουρκία κατάφερε να επιβιβάσει μυστικά τουλάχιστον 40 ανώτερους αξιωματούχους της αφγανικής κυβέρνησης από την Καμπούλ την περασμένη Δευτέρα, σε μια πτήση επιστροφής Τούρκων πολιτών της Turkish Airlines, η οποία προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη με 324 επιβάτες. Το σχέδιό τους είχε οργανωθεί πριν την εισβολή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Μεταξύ αυτών, ο δεύτερος αντιπρόεδρος  Σαρβουάρ Ντανίς, ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Χανίφ Ατμάρ και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικής Ασφάλειας,  Αχμάντ Ζία Σράτζ, καθώς και άλλοι τρεις πρώην υπουργοί και αρκετοί αναπληρωτές. Η είδηση ​​έχει πλέον διαδοθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφού οι αξιωματούχοι που εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν βρίσκονται ασφαλείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός βοήθησε τις επιχειρήσεις επιβίβασης, εμποδίζοντας πολλούς ανθρώπους να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο στο χάος του αεροδρομίου της Καμπούλ. Τα σχέδια εκκένωσης είχαν οργανωθεί τις προηγούμενες ημέρες, πριν από την είσοδο των Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

«Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για αυτό που έκανε για εμάς. Ενδέχεται οι Ταλιμπάν να μην μας έβαζαν αμέσως στη φυλακή, αλλά θα έβαζαν τα σπίτια μας υπό παρακολούθηση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Αφγανικού Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Συμφιλίωσης Εναγιατουλάχ Μπαμπουρ Φαραχμάν, όπως αναφέρει η Hurriyet.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.