Αποκάλυψη: Η συνάντηση που σφράγισε την «ομαλή μετάβαση» στους Ταλιμπάν τον Νοέμβριο του 2020

Η φωτογραφία από τη συνάντηση Πομπέο με την ηγεσία των Ταλιμπάν που επισφράγισε την ομαλή παράδοση της εξουσίας στο καθεστώς των ισλαμοφασιστών:

628B24AC CE22 4BBA A258 DB793AB3BE24

Ο κύριος στα δεξιά είναι ο Mullah Abdul Ghani Baradar ο σημερινός πολιτικός ηγέτης των Ταλιμπαν που με διαταγή του Donald Trump αφέθηκε ελεύθερος το 2018 από τις φυλακές (black site) που κρατούνταν στο Πακιστάν μετά τον εντοπισμό του το 2010 στην πόλη Καράτσι και τη σύλληψη του από την ISI.

Ο κύριος στα αριστερά είναι ο Mike Pompeo, πρώην επικεφαλής της CIA σε συνάντηση με τον Mullah Abdul Ghani Baradar το Νοέμβριο του 2020 στο Κατάρ με την ιδιότητα του ως USA Secretary of State. Στην ίδια συνάντηση ήταν και ο τοτε πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όπου και συζήτησαν με τον Baradar για την «ομαλή μετάβαση» του Αφγανιστάν και υπογραφή συμφωνίας με τους Ταλιμπάν που σκοπό είχε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

O Pompeo και ο Baradar είναι παλιοί γνώριμοι και συνεργάτες. Ο Baradar πολέμησε μαζί με τους Μουτζαχεντίν ενάντια των Σοβιετικών τη δεκαετία του 80 όπου τους προμήθευε όπλα η CIA μέσω του Osama Bin Laden από το Πακιστάν, και ήταν επίσης ο συνιδρυτής του Χαλιφάτου των Ταλιμπάν τη δεκαετία του 90 μαζί με τον Mullah Mohammed Omar.

O Baradar επιβιβάστηκε σαν κύριος σε πτήση από τη Ντόχα προς την Καμπούλ την Κυριακή 15 Αυγούστου για να συμμετάσχει στην ένοπλη εισβολή των Ταλιμπάν στο προεδρικό Μέγαρο. Άλλωστε ήταν υπουργός άμυνας των Ταλιμπάν το 2001 που εισέβαλαν οι αμερικανοί.

Το κερασάκι στην τούρτα. Ο Mullah Abdul Ghani Baradar θα είναι ο νέος πρόεδρος του Αφγανιστάν με το καθεστώς των Ταλιμπαν. Έτσι για να μην νομίζετε πως ήταν τυχαία όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες και δεν είχαν σχεδιαστεί μήνες αν όχι χρόνια πριν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.