Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια…των ταλιμπάν

Γράφει το 2013 το Business Insider… 

Καθώς το κοινό συζητά μερικούς από τους πιο αμφιλεγόμενους τρόπους με τους οποίους οι ΗΠΑ ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, είναι συνετό να θυμόμαστε μερικά από τα λιγότερο γόνιμα στοιχεία εξωτερικής πολιτικής όπου η Αμερική επένδυσε το χρόνο και τα χρήματά της. 

reagan taliban

Αυτή η φωτογραφία είναι του 1983, όταν ο Ρέιγκαν και η CIA “χόρευαν” γύρω από την ιδέα του εξοπλισμού των μαχητών Μουτζαχεντίν, προκειμένου να αντισταθούν στην εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν. 

Το αποτέλεσμα ήταν μια καλά οπλισμένη, καλά εκπαιδευμένη ομάδα τζιχαντιστών που αντιστάθηκαν (μερικοί λένε ότι νίκησαν) στην επίθεση των ανώτερων σοβιετικών όπλων. Μόλις οι Σοβιετικοί υποχώρησαν, οι ΗΠΑ έχασαν το ενδιαφέρον τους και τράβηξαν τη χρηματοδότηση. 

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, έδειξε ενδιαφέρον και γέμισε το κενό, αργότερα πατέρας των Ταλιμπάν. Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.