Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στην Τουρκία

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Τουρκία που σημειώθηκαν σε πόλεις της τουρκικής περιφέρειας της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων, ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στους 27 με τη γείτονα να καλείται να επουλώσει τις πληγές της μετά τις φωτιές.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος σε βόρειες επαρχίες την ώρα που οι αρχές ανακοίνωναν πως οι πυρκαγιές που μαίνονταν επί δύο εβδομάδες σε νότιες παραλιακές περιοχές, τέθηκαν υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τον απολογισμό της AFAD, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών στην επαρχία της Κασταμονής και άλλοι δύο στη Σινώπη, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για έναν αγνοούμενο στην επαρχία Μπαρτίν.

Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν, μερικοί με τη βοήθεια ελικοπτέρων και σκαφών. Προσωπικό της ακτοφυλακής καταρριχήθηκε από ελικόπτερα στις σκεπές κτιρίων για να διασώσει ανθρώπους που είχαν καταφύγει εκεί καθώς τα νερά είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, με αποτέλεσμα περίπου 330 χωριά να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση. Πέντε γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.