Νέα πρόκληση των Τούρκων: Θα απελάσουν τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Κρατούμενος των τουρκικών αρχών μέχρι την απέλαση του είναι σύμφωνα με το pontosnews.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι οι τουρκικές Αρχές θα απελάσουν τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη με πτήση στις 19:00 και προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος». Επίσης, όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ο κ. Βαρυθυμιάδης συμπεριλαμβάνεται σε λίστα ανεπιθύμητων προσώπων για το τουρκικό κράτος, όπου βρίσκεται και ένας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν έχει ουδεμία σχέση με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Εντούτοις, τον γύρισαν πίσω από τα Ύψαλα, απαγορεύοντάς του να συνεχίσει το ταξίδι του με τελικό προορισμό την Παναγία Σουμελά.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσους και ποιους Έλληνες πολίτες περιλαμβάνει η λίστα των Τούρκων. Παρά την πανδημία, πολλοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, καθώς είναι η δεύτερη φορά που επιτράπηκε να εορταστεί ο Δεκαπενταύγουστος από τότε που ξεκίνησαν οι εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.