Credit Suisse: Η τουρκική λίρα στην άβυσσο – Πρόβλεψη για 9,10 λίρες προς ένα δολάριο ΗΠΑ

Η σημασία της συνεδρίασης πολιτικής της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη 12 Αυγούστου αναδείχθηκε από τα δημόσια σχόλια του προέδρου Ερντογάν σχετικά με τα επιτόκια και τον πληθωρισμό την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Credit Suisse, η βραχυπρόθεσμη αύξηση της ισοτιμίας δολαρίου/λίρας περιορίζεται πιθανώς στην περιοχή του 8,45 και είναι πιθανό να αυξηθεί στο 9,10 μέχρι το τέλος του 3ου τριμήνου του 2021, σύμφωνα με το fxstreet.

Απίθανη μία βραχυπρόθεσμη μείωση της ισοτιμίας στο 8,30

«Και οι 20 οικονομολόγοι που συμμετέχουν στην έρευνα του Bloomberg σχετικά με τις απόψεις για τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας προβλέπουν ότι η συνάντηση δεν θα οδηγήσει σε αλλαγή του επιτοκίου πολιτικής».

«Θα μπορούσαμε να φανταστούμε την πτώση της ισοτιμίας στην περιοχή 8,45-8,50 μέσα σε λίγες ημέρες.

«Αντιστρόφως, σε περίπτωση που η κεντρική τράπεζα δώσει στις αγορές ένα λόγο να αναμένουν μείωση επιτοκίου τον Σεπτέμβριο ή εάν όντως μειώσει το επιτόκιο πολιτικής αύριο, θα περιμέναμε την ισοτιμία να ανέλθει σε υψηλό όλων των εποχών στο 8,80 από τα τέλη Ιουνίου».

«Διατηρούμε την άποψη ότι η ισοτιμία είναι πιθανό να αυξηθεί στα 9,10 μέχρι το τέλος του 3ου τριμήνου.

»Αλλά λόγω του (βαρέος) κόστους μεταφοράς και της μεγάλης κίνησης των τελευταίων ημερών πιστεύουμε ότι είναι λογικό να διατηρηθεί μια αντιδραστική προσέγγιση συναλλαγών αντί να δημιουργηθεί μια μακροπρόθεσμη θέση της ισοτιμίας δολαρίου/λίρας στα τρέχοντα επίπεδα».

«Μια πτώση πίσω στις 8,30 λίρες ανά δολάριο θα αντιπροσωπεύει για άλλη μια φορά ένα καλό επίπεδο εκκίνησης για μακροπρόθεσμες θέσεις της ισοτιμίας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.