Πάνω από 60 εκατομμύρια συνολικά τα κρούσματα στην Ευρώπη

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, πέρασε τα 60 εκατομμύρια τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Παράλληλα τα κρούσματα αυξάνονται σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών.

Η διευθύντρια Ευρώπης για Επείγουσες Καταστάσεις στον ΠΟΥ, δρ Ντορίτ Νιτζάν, δήλωσε ότι καταγράφηκαν πάνω από 1,2 εκατ. θάνατοι, προσθέτοντας ότι «το τέλος της πανδημίας είναι ακόμα στον ορίζοντα».

Τα κρούσματα σε μερικές από τις μεγαλύτερες χώρες εξακολουθούν να αυξάνονται, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη των FT.

Ο επταήμερος μέσος όρος νέων κρουσμάτων στην Ιταλία αυξήθηκε από 726 στις αρχές του περασμένου μήνα, σε 5.300 το Σάββατο.

Η παραλλαγή Δέλτα οδήγησε επίσης σε αύξηση των κρουσμάτων στη Γαλλία, με τον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών των νέων κρουσμάτων να αυξάνεται από 1.900 σε σχεδόν 22.000 την ημέρα τον περασμένο μήνα.

Η αναφορά του FT στην Ελλάδα

Υπάρχουν όμως και καλύτερα νέα σε άλλες περιοχές, αναφέρουν οι FT δίνοντας το παράδειγμα της χώρας μας.

Στην Ελλάδα, ο κυλιόμενος μέσος όρος των επτά ημερών των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε σε περίπου 2.700 ημερησίως από τα μέσα Ιουλίου.

Τα νέα κρούσματα είναι επίσης σταθερά στην Πορτογαλία, στα 2.230.

Τα ποσοστά μόλυνσης στην Ισπανία, αν και πολύ υψηλότερα στα 23.800 την ημέρα, έχουν μειωθεί από την τελευταία κορύφωσή τους, στα 27.200 στις 19 Ιουλίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.