Παγκόσμια ανησυχία από την δήλωση Φάουτσι για το νέο κύμα κορονοϊού που έρχεται

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Κυριακή ότι η πρόσφατη έξαρση στα κρούσματα του COVID-19 «θα χειροτερέψει» – αλλά μέχρι στιγμής πιστεύει ότι θα αποφύγουμε ένα νέο καθολικό κλείδωμα – λοκντάουν.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα ανταποκριθεί στην πρόσφατη έξαρση της πανδημίας που προκλήθηκε από την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

“Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα”, δήλωσε ο Fauci μιλώντας στο ABC.

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε αποκλεισμούς. Νομίζω ότι έχουμε αρκετά μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων στη χώρα – όχι όμως αρκετό για να συντρίψουμε το νέο ξέσπασμα – αλλά πιστεύω αρκετά ώστε να μην μας επιτρέψουν να επανέλθουμε στην κατάσταση που βρισκόμασταν τον περασμένο χειμώνα », δήλωσε ο Fauci – αναφερόμενος φυσικά στην περίπτωση όταν οι δήμοι σε όλη την η χώρα θέσπισαν αυστηρούς κανόνες που αφορούν τη χρήση μάσκας και το κλείσιμο επιχειρήσεων και σχολείων.

Ο μέσος αριθμός καθημερινών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ σχεδόν διπλασιάστηκε τις τελευταίες 10 ημέρες, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Ο Φάουτσι είπε ότι οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το τελευταίο ξέσπασμα κρουσμάτων – και τους κατηγόρησε ότι απέτρεψαν τη χώρα από το να επιστρέψει στο «φυσιολογικό».

«Ξέρουμε τι πραγματικά πρέπει να κάνουμε. … Το λέμε ξανά και ξανά, και είναι η αλήθεια: Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που δικαιούνται να εμβολιαστούν και δεν εμβολιάζονται. Βλέπουμε ένα ξέσπασμα της πανδημίας που αφορά κυρίως τους μη εμβολιασμένους», σημείωσε ο Fauci.

«Από την άποψη της ασθένειας, της νοσηλείας, του πόνου και του θανάτου, οι μη εμβολιασμένοι είναι πολύ πιο ευάλωτοι επειδή οι εμβολιασμένοι προστατεύονται από σοβαρές ασθένειες, ως επί το πλείστον», είπε.

«Και επιστρέφοντας στην κανονικότητα, οι μη εμβολιασμένοι, επιτρέπουν τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση της πανδημίας που τελικά επηρεάζει και τους εμβολιασμένους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.