«Ηρωικό έπος» η τουρκική εισβολή του 1974 για τον Ερντογάν!

Προκλητικός ο Ερντογάν στην επίσκεψή του στο ψευδοκράτος, με το που πάτησε το πόδι του κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αμέσως ο σουλτάνος στην ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο και χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή του 1974 στη Μεγαλόνησο «ηρωικό έπος»! Συγκεκριμένα, είπε ότι πρόκειται για μια «μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας και του ηρωικού έπους του 1974»!

«Σήμερα είναι μια πολύ, πολύ σημαντική και με νόημα ημέρα. Σήμερα, διακηρύσσουμε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο την αιώνια και παντοτινή αδελφοσύνη μας, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το αίμα των ηρώων μας, μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, είτε το θέλουν είτε όχι. (…) Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους» δήλωσε ευρισκόμενος σε πλήρη παροξυσμό ο Ερντογάν.

Και συνεχίζοντας το ίδιο προκλητικά τόνισε: «Φτάσαμε στο σήμερα πληρώνοντας ένα τίμημα. Παρά τις προδοσίες, εμείς δε θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια. Ο Τούρκος κρατά τον λόγο του, αλλά ο Έλληνας δεν τηρεί τον λόγο του. Δεν είναι δυνατόν να τους πιστέψουμε πια και να χάσουμε άλλα 50 χρόνια. Όσο κι αν αυτό το κλίμα αδελφότητας έχει ενοχλήσει ορισμένους στην Αμερική, εμείς θα περπατήσουμε αποφασιστικά σε αυτό το μονοπάτι».

Ξεπερνώντας δε κάθε όριο τόλμησε να ξεστομίσει: «Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί. Η ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτήν την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τ/Κ. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο. Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.