Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν – Ξεκίνησε τις προκλήσεις από τη… σκάλα του αεροπλάνου

Από τη…σκάλα του αεροπλάνου με το οποίο ταξίδεψε στα Κατεχόμενα, ξεκίνησε τις προκλήσεις ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι χαρακτηριστικό πως αποβιβάστηκε «αγκαζέ» με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της εισβολής του “Αττίλα”, Ογκουζάν Ασιλτούρκ.

Νωρίτερα και λίγο πριν αναχωρήσει από την Τουρκία, σε συνέντευξή του, είχε φροντίσει να προκαλέσει εκ νέου. “Μια λύση στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βάση τα γεγονότα στο νησί”, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: “Εάν πρόκειται να υπάρξει μια νέα διαδικασία διαπραγματεύσεων από τώρα και στο εξής, μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ δύο ίσων και κυρίαρχων κρατών”.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΤΔΒΚ είναι ένα κράτος που στέκεται στα πόδια του, παρά όλες τις δυσκολίες”, δήλωσε ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας: “Η δημοκρατία της αναπτύσσεται και η οικονομία της λαμβάνει σταθερά βήματα προς το μέλλον. Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους Τουρκοκύπριους σήμερα και αύριο, όπως έκαναν και χθες. ”

Όταν ρωτήθηκε για τα “καλά νέα” που θα ανακοινώσει στην ΤΔΒΚ, ο Ερντογάν είπε: “Θα εξηγήσω τις λεπτομέρειες στην ομιλία μου στο κοινοβούλιο της ΤΔΒΚ σύντομα. Αν το εξηγήσω εδώ, τότε η ομιλία μου στη Συνέλευση της ΤΔΒΚ θα χαθεί”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.