Οι Αλβανοί ζητούν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στις Ένοπλες Δυνάμεις των Σκοπίων

Οι Αλβανοί διεκδικούν μεγαλύτερο ρόλο και συμμετοχή στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας των Σκοπίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του ibna.

Σύμφωνα με τον Ρούζντι Ματόσι, επικεφαλής της διάσκεψης για “τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί στην εκπροσώπησή τους στο αμυντικό σύστημα της ΠΓΔΜ”, οι Αλβανοί δεν εκπροσωπούνται στις αμυντικές δομές όπως πρέπει.

“Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, ο αριθμός των Αλβανών στρατιωτικών αντιπροσωπεύει μόνο το 11% του συνόλου. Από τους 10 στρατηγούς που έχει η χώρα, μόνο 1 από αυτούς είναι Αλβανός. Από τη στιγμή που απέκτησε την ανεξαρτησία της, η πΓΔΜ υπάρχει χαμηλή εκπροσώπηση στο Υπουργείο Άμυνας “, λέει ο Ματόσι.

Ο Στέβο Πενταρόφσκι, κυβερνητικός συντονιστής για το ΝΑΤΟ, λέει ότι υπάρχουν κάποιες αλλαγές στην προσέγγιση του θέματος και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την υψηλότερη εκπροσώπηση των Αλβανών.

“Η κυβέρνησή μας είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Η αντιπροσώπευση των Αλβανών ανέρχεται σε 16 ή 17% και αυτό δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 10 χρόνια. Νομίζω ότι ο Ζάεφ έχει μια διαφορετική προσέγγιση σε αντίθεση με τον πρώην πρωθυπουργό Νικόλα Γκρουέφσκι. Μόλις η χώρα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, όλα αυτά θα αλλάξουν πάρα πολύ », είπε ο Πενταρόβσκι.

Πηγή ρεπορτάζ: militaire.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.