Το σπίτι “φούσκα” που πωλείται για 1,5 εκατ. δολάρια – Χρειάστηκαν 10 χρόνια να χτιστεί

Πρόκειται για το μοναδικό σπίτι που υπάρχει στον κόσμο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Το “bubble house” ή στα ελληνικά… το σπίτι “φούσκα” είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά και πωλείται προς 1,5 εκατ. δολάρια.

Αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα βρίσκεται στην Αυστραλία και θα παρέχει στον νέο του ιδιοκτήτη μπαρ, δωμάτιο ψυχαγωγίας, μια βιβλιοθήκη σε… σχήμα ημικύκλιου και 20 δωμάτια.

Σχεδιάστηκε από τον Αυστραλό αρχιτέκτονα Graham Birchall και χρειάστηκαν 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Διαθέτει τρεις ορόφους ενώ αποτελείται από 11 τεμνόμενους κυκλικούς θόλους.

Για τους θόλους χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν πάνω από 350.000 σύρματα, ενώ καλύπτονται από ένα λεπτό στρώμα τσιμέντου. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σπιτιού περιλαμβάνουν μια προσαρμοσμένη κουζίνα κατασκευασμένη από έναν τεχνίτη πλοίων, ένα μοντέρνο τζάκι και ειδικά κυκλικά παντζούρια στα παράθυρα.

Τα παραθυρόφυλλα λειτουργούν με τηλεχειριστήρια και η έμπνευση έρχεται από τις φωτογραφικές μηχανές, καθώς όταν κλείνουν ομοιάζουν στο κλείστρο της κάμερας. Ο Birchall, ο οποίος έχτισε το σπίτι τη δεκαετία του 1980, έστειλε email στη NASA τότε, για να ζητήσει κάποια σχέδια του Mars Rover, τα οποία ενέπνευσαν τον σχεδιασμό των παραθύρων. Οι παροχές περιλαμβάνουν κάβα, μπανιέρα-υδρομασάζ και ντους ψιλής βροχής, μεγάλη βεράντα και γήπεδο γκολφ. Σε μια έκταση 1,2 στρεμμάτων, το κατάλυμα προσφέρει θέα στο ποτάμι και διαθέτει γκαράζ τεσσάρων αυτοκινήτων.

Η αγγελία πώλησης περιγράφει το σπίτι ως «ωδή στη δύναμη, την ομορφιά και την απλότητα του ταπεινού κύκλου». Σίγουρα ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού πρέπει να έχει μια αγάπη προς τις ιδιαίτερες δημιουργίες και να αποφεύγει… τις ευθείες γραμμές.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.