Προειδοποίηση ΠΟΥ για τέταρτο κύμα στην Ευρώπη – Αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Δραματική προειδοποίηση ότι είναι αναπόφευκτο ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού στην Ευρώπη, εφόσον πολίτες και πολιτικοί δεν παραμείνουν πειθαρχημένοι, απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δε, που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 αυξήθηκε κατά 10%, κυρίως λόγω των ταξιδιών, των συγκεντρώσεων και της χαλάρωσης των μέτρων.

Η περίοδος 10 εβδομάδων στη διάρκεια της οποίας μειώνονταν τα κρούσματα της covid-19 στην Ευρώπη έφτασε στο τέλος της και ένα νέο κύμα μολύνσεων είναι αναπόφευκτο, αν οι πολίτες και οι πολιτικοί δεν παραμείνουν πειθαρχημένοι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλούγκε.

“Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο μιας γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης: Ένα νέο στέλεχος προκαλεί ανησυχία -το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα” είπε και πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη “παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών, εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι” κατά της covid-19, πρόσθεσε. Καταλήγοντας, ο Κλούγκε ήταν ξεκάθαρος: “Θα υπάρξει ένα νέο κύμα στην περιοχή της Ευρώπης, αν δεν παραμείνουμε πειθαρχημένοι”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.