Το Ισραήλ βρήκε τρόπο να κάνει τους στρατιώτες αόρατους

Ο ισραηλινός στρατός συνεργάστηκε με την εταιρεία Polaris Solutions και προϊόν αυτής της συνεργασίας είναι μια νέα τεχνολογία με την οποία ένας στρατιώτης δεν γίνεται ορατός τόσο από το ανθρώπινο μάτι όσο και από θερμικές κάμερες.

Πρόκειται για ένα hi-tech δίχτυ καμουφλάζ που καλύπτει ολόκληρο το σώμα του στρατιώτη και αποτελείται από ένα μείγμα μικροϊνών, μετάλλων και πολυμερών υλικών που συνθέτουν ένα υλικό που δεν επιτρέπει τον εντοπισμό του.

To δίχτυ που ονομάζεται Kit 300 sheet ζυγίζει 500 γραμ. και τυλίγεται διευκολύνοντας την μεταφορά του από τους στρατιώτες.

«Τα δίχτυα καμουφλάζ δεν έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία 50 έτη.

»Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο υλικό σε αυτόν τον τομέα και έτσι γεννήθηκε το Kit 300» αναφέρει ο Γιονατάν Πίνκας, διευθυντής μάρκετιγκ της Polaris Solutions.

Το δίχτυ είναι διπλής όψεως κάθε μια εκ των οποίων έχει διαφορετική απόχρωση για να επιλέξει ο κάτοχος του ποια ταιριάζει περισσότερο στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Η μια όψη έχει απόχρωση που ταιριάζει περισσότερο σε περιβάλλον με έντονη βλάστηση και η άλλη σε περιβάλλον που κυριαρχούν το χώμα και οι πέτρες.

Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να δημιουργεί δίχτυα σε κάθε είδους απόχρωση ώστε να ταιριάζει στο περιβάλλον που καλείται να δράσει ένας στρατιώτης.

Όταν ο στρατιώτης φορέσει το δίχτυ δεν θα ξεχωρίζει καθόλου από το τοπικό περιβάλλον επιτρέποντας του είτε να κρυφτεί για να αποφύγει κάποιο κίνδυνο είτε να στήσει μια ενέδρα.

Το δίχτυ είναι επίσης αδιάβροχο έτσι ώστε να παρέχει και προστασία από τις καιρικές συνθήκες στον στρατιώτη αν χρειαστεί λειτουργώντας ως μια τέντα.

Είναι επίσης πολύ ανθεκτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως φορείο για την μεταφορά τραυματιών στο πεδίο της μάχης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.