Αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Bild για τις εκλογές στη Γερμανία

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας INSA η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας «Βild», το ποσοστό Xριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) ανέρχεται πλέον σε 28,5% (+1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).

Των Πρασίνων σε 19% (-0,5%), των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) σε 15,5% (-1%), των Φιλελευθέρων 14% (+0,5%), το ποσοστό του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) ανέρχετα σε 10,5% (-0,5%) και της Αριστεράς σε 7% (+1%).

Το ποσοστό των υπολοίπων –μικρότερων- κομμάτων ανέρχεται συνολικά στο 5,5% (-0,5%).

Τα σενάρια για την Γερμανία

Ένας συνασπισμός Xριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) και Πρασίνων θα είχε μια εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αφού θα συγκέντρωνε συνολικό 47,5%.

Ένας συνασπισμός Πρασίνων, Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Φιλελευθέρων (FDP) θα ήταν κατά τι ισχυρότερος αφού θα συγκέντρωνε το 48,5%. Ο σημερινός συνασπισμός CDU / CSU και SPD θα συγκέντρωνε μόνο 44% και ένας συνασπισμός Πρασίνων, SPD και Αριστεράς 41,5% και επομένως δεν θα είχαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωα με την σημερινή δημοσκοπική τάση.

Ο προϊστάμενος της INSA Χέρμαν Μπίνκερτ σχολιάζοντας την δημοσκόπηση είπε στην Bild: «Η απόσταση μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών και των Πρασίνων αυξάνεται, η απόσταση μεταξύ του SPD και του FDP μειώνεται.

Η κατάκτησης της πρώτης θέσης από τους Πράσινους γίνεται όλο και πιο απίθανη, αφού CDU/CSU προηγούνται με μεγάλη διαφορά πλέον.

Ο εκτοπισμός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) από την τρίτη θέση και η κατάκτησή της από τους Φιλελεύθερους δεν φαίνεται πλέον κάτι αδύνατο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.