Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένοι οι μισοί Έλληνες με κυβερνητικούς χειρισμούς σε ασφάλεια και κορωνοϊό

Μεγάλη είναι η απογοήτευση των πολιτών λόγω των κυβερνητικών χειρισμών αλλά και στο τι εκτιμούν οι πολίτες ότι πρέπει να γίνει με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για το OPEN.

Σχετικά με την πανδημία οι ερωτηθέντες μεταξύ άλλων, απάντησαν στο αν εκτιμούν πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους με το 46% να απαντά ΝΑΙ και 41% ΟΧΙ.

Ερωτηθέντες για την ικανοποίηση των πολιτών από τα τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, το 32% των ερωτηθέντων εμφανίζεται λίγο ικανοποιημένο, το 22% καθόλου, το 30% αρκετά και μόλις το 12% πολύ ικανοποιημένο.

Παράλληλα, εκφράζουν την άποψή τους για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, σημειώνοντας πως 57% εκτιμά πως πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά ενώ το 32% διαφωνεί.

Σε σχέση με το αίσθημα ασφάλειας, το 48% αισθάνεται λιγότερη ασφάλεια πριν από τρία χρόνια ενώ το 33% το ίδιο. Την ίδια ώρα ένα 12% νιώθει περισσότερη ασφάλεια.

Όσον αφορά την θετική γνώμη των πολιτών απέναντι στους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα πρωτεία παίρνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 57% ενώ ακολουθούν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Να σημειωθεί πως οι ερωτηθέντες απάντησαν και σε ζητήματα που αφορούν στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και συγκεκριμένα τι επίδραση εκτιμούν ότι θα έχει προς τους εργαζόμενους, το 55% απαντά αρνητική, το 28 θετική και το 17% Δεν ξέρω / Δεν απαντώ.

Όσον αφορά τις κομματικές προτιμήσεις,  ΝΔ σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 12,9 ποσοστιαίες μονάδες, με το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει το 36,9% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμα του έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.