Τέλος οι μάσκες στην Ιταλία από τις 28 Ιουνίου

Η Ιταλία αίρει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τις 28 Ιουνίου, δήλωσε η κυβέρνηση αργά χθες το βράδυ, καθώς κρούσματα και νοσηλείες μειώνονται.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας επιβλήθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν η χώρα εισήλθε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τις Αρχές να αγωνίζονται να αναχαιτίσουν τις αυξανόμενες λοιμώξεις.

Η κυβέρνηση του Mάριο Ντράγκι καταργεί σταδιακά τους περιορισμούς από τον Απρίλιο, ανοίγοντας δραστηριότητες όπως εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους και γυμναστήρια και επιτρέποντας την ελεύθερη κυκλοφορία σε όλη τη χώρα.

Η χρήση μάσκας ήταν ένας από τους τελευταίους κανόνες και θα εξακολουθεί να απαιτείται σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη Δευτέρα, όταν ολόκληρη η χώρα αναμένεται να χαρακτηριστεί «μια λευκή ζώνη Covid», το χαμηλότερο επίπεδο κινδύνου στο σύστημα τεσσάρων επιπέδων χρώματος της Ιταλίας.

Δεκαεννέα από τις 20 περιοχές είναι ήδη λευκές, με εξαίρεση τη μικροσκοπική βόρεια περιοχή της Valle d’Aosta που είναι κίτρινη, δηλώνοντας το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο κινδύνου.

«Από τις 28 Ιουνίου θα αφήσουμε πίσω μας την ανάγκη να φοράμε μάσκες έξω σε λευκές ζώνες», δημοσίευσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα στο Facebook αφού έλαβε συμβουλές από το κυβερνητικό συμβούλιο εμπειρογνωμόνων.

Οι Ιταλοί θα πρέπει να εξακολουθούν να φέρουν μάσκα μαζί τους όταν φεύγουν από το σπίτι και να είναι έτοιμοι να το φορέσουν σε εξωτερικούς χώρους εάν υπάρχει συνωστισμός, αναφέρει το Reuters.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.