Α.Μέρκελ: «Ξεκινάμε εμβολιασμούς με 3η δόση τoν Σεπτέμβριο» – «Έλυσε» τα χέρια του Κ.Μητσοτάκη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν στη Γερμανία οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορωνοϊού και με 3η δόση, με πρόφαση την μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία σύμφωνα με την καγκελάριο θα φέρει «αναπόφευκτη αύξηση των κρουσμάτων». Μάλιστα η Μέρκελ δήλωσε πως θα γίνονται εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό για πολύ καιρό ακόμα. 

Συγκεκριμένα  η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση της με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων χθες το βράδυ χαρακτήρισε ως «υπερβολικά ευχάριστη» χαρακτήρισε την μείωση του δείκτη θετικότητας στη Γερμανία όμως προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει εξαφανιστεί.

 

Δήλωσε πως ανησυχίες της προκαλεί προπαντός η μετάλλαξη «Δέλτα», που για πρώτη φορά διαπιστώθηκε στην Ινδία την οποία οι λοιμωξιολόγοι τη θεωρούν «κατά 40% πιο μεταδοτική από την ήδη επικίνδυνη βρετανική μετάλλαξη Α»’. Παραπέμποντας στους «θεαματικούς ρυθμούς εξάπλωσης» της μετάλλαξης «Δέλτα» στη Μ. Βρετανία, η καγκελάριος τόνισε ότι κάθε ημέρα με χαμηλούς αριθμούς αυτής της μετάλλαξης στη Γερμανία «είναι μια καλή ημέρα». Μέχρι στιγμής το ποσοστό της μετάλλαξη «Δέλτα» στις μολύνσεις με κορωνοϊό κυμαίνεται στη Γερμανία στο 2,5%.

Σύμφωνα όμως με την Μέρκελ, η αύξηση των κρουσμάτων με αυτή τη μετάλλαξη είναι αναπόφευκτη. «Το ζητούμενο είναι», επεσήμανε, «πότε και υπό ποιες συνθήκες». Για αυτό το λόγο θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων. Όπως ενδεικτικά δήλωσε: «Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε σε έναν αγώνα δρόμου με τους εμβολιασμούς».

Σε αυτό το πλαίσιο η καγκελάριος ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν στη Γερμανία οι επανεμβολιασμοί των ηλικιωμένων, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με δύο δόσεις. Όπως, τέλος, κατέστησε σαφές, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού θα γίνονται για «μεγάλο διάστημα ακόμη».

Με αυτό τον τρόπο η κ.Μέρκελ έλυσε τα χέρια του πιο «πιστού της μαθητή» σύμφωνα με τον Economist Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είναι σίγουρο πως θα φροντίσει για τα συμφέροντα των γερμανικών εταιριών και θα εμβολιάσει με την 3η δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech και τους Έλληνες. 

 

Άλλωστε περί αυτού πρόκειται, δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΕ έχει αποκλείσει ήδη τόσο τα εμβόλια της AstraZeneca όσο και της Johnson & Johnson από μελλοντικές αγορές, αφήνοντας ως μοναδική ενναλακτική για το μέλλον το γερμανικών συμφερόντων εμβόλιο Pfizer/BioNTech και αυτό της ModeRNA. Προκειμένου να πουλήσει κι άλλα εμβόλια το Βερολίνο είναι ικανό να εμβολιάσει και τα δέντρα. 

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.