Η Κίνα άφησε το αποτύπωμά της στον Άρη: Τα σημάδια, ο “θεός της φωτιάς” και η selfie – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Το αποτύπωμά της στην επιφάνεια του Άρη άφησε η Κίνα, με τα ίχνη του κινεζικού ρομπότ “Zhurong” να μένουν στην αιωνιότητα. Οι φωτογραφίες που έστειλε το “Zhurong” γέμισε με υπερηφάνεια τη διαστημική υπηρεσία της Κίνας.

Το κινεζικό ρομπότ “Zhurong”, με τα ηλιακά πάνελ του σαν φτερά και τις δύο κάμερές του στο τέλος ενός μακριού λαιμού, μοιάζει με (τεράστιο) πτηνό. Μάλιστα το ρομπότ φωτογράφισε τον εαυτό του δίπλα στην πλατφόρμα προσγείωσής του με τη βοήθεια ενός μιας ξεχωριστής κάμερας την οποία τοποθέτησε στην επιφάνεια του “Κόκκινου Πλανήτη”.

Αυτή η “selfie” αποτελεί αντικείμενο περηφάνιας της κινεζικής διαστημικής υπηρεσίας που ύψωσε την εθνική σημαία πάνω από το έδαφος του Άρη σε μια κοκκινωπή ατμόσφαιρα.

Η υπηρεσία διοργάνωσε μια τελετή για τη δημοσιοποίηση αυτών των εικόνων. Το κινεζικό ρομπότ που έφθασε στα μέσα Μαΐου στον Άρη έπειτα από ένα ταξίδι σχεδόν ενός έτους από τη Γη, τράβηξε επίσης σε φωτογραφία τα ίχνη των έξι τροχών του πάνω στο έδαφος του κόκκινου πλανήτη. Αυτά τα ίχνη αποτελούν το “αποτύπωμα της Κίνας” στον Άρη.

Με βάρος περίπου 240 κιλά, το Zhurong –ο θεός της φωτιάς στην κινεζική μυθολογία– αναμένεται να καθοδηγήσει τις αναλύσεις του εδάφους και της ατμόσφαιρας και θα χαρτογραφήσει τον κόκκινο πλανήτη στη διάρκεια της τρίμηνης αποστολής του.

Η αποστολή του ρομπότ στον Άρη είναι μια πρωτιά για την ασιατική χώρα, που έγινε η δεύτερη στον κόσμο η οποία πέτυχε μια τέτοια επιχείρηση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.