Έφτασε στη Βρετανία ο Τζο Μπάιντεν – «Οι ΗΠΑ επέστρεψαν» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα με έμφαση ότι οι ΗΠΑ «επέστρεψαν» την πρώτη ημέρα μιας ευρωπαϊκής του περιοδείας κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν!», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε μέλη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Μίλντενχολ, στα νοτιοανατολικά του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Και οι δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο είναι ενωμένες για να αντιμετωπίσουν τις πιο δύσκολες προκλήσεις», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θέλει να συναντηθεί με τον Πούτιν για να «του πω αυτά που θέλω να γνωρίζει».

«Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση με τη Ρωσία», δήλωσε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί μια σταθερή, προβλέψιμη σχέση με την Μόσχα, τονίζοντας ωστόσο ότι «οι ΗΠΑ θα απαντήσουν με ισχυρό και ουσιαστικό τρόπο αν η ρωσική κυβέρνηση εμπλακεί σε επιβλαβείς δραστηριότητες».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε νωρίτερα απόψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7, τον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Πούτιν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.