Τουρκία: Πράκτορες της MIT συνέλαβαν και «επαναπάτρισαν» τον ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν

Στη σύλληψη και τον «επαναπατρισμό» του ανιψιού του Φετουλάχ Γκιουλέν προχώρησαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Σελαχαντίν Γκιουλέν, οδηγήθηκε στην Τουρκία από πράκτορες της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) μετά τη σύλληψή του σε μία χώρα, η οποία δεν κατονομάστηκε.

Μάλιστα, το Anadolu έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία του Γκιουλέν με χειροπέδες ανάμεσα σε δύο τουρκικές σημαίες, ενώ δεν ανέφερε αν η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συμφωνία με τη χώρα όπου έγινε. Ο Σελαχαντίν Γκιουλέν κατηγορείται ως μέλος της «τρομοκρατικής οργάνωσης FETO», όπως χαρακτηρίζει η Άγκυρα το κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν.

Να σημειωθεί πως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, η Τουρκία «επαναπάτρισε» και συνέλαβε δεκάδες ανθρώπους τους οποίους κατηγορεί ως μέλη του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, κυρίως από βαλκανικές χώρες και την Αφρική. Από το 2016, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί και τουλάχιστον 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.