Επέλαση της Ρωσίας στην Μεσόγειο με πρωτοφανή ενίσχυση των δυνάμεων της

Σημαντική κίνηση από τη Ρωσία που στέλνει τρία  βομβαρδιστικά Tu-22m3 μεγάλων αποστάσεων στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία.

Συμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τα αεροσκάφη έφτασαν την Τρίτη 24 Μαΐου, γράφει η Interfax .

Αναφέρεται ότι τα πληρώματα βομβαρδιστικών μεγάλων αποστάσεων θα αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες για την άσκηση εκπαιδευτικών καθηκόντων σε νέες γεωγραφικές περιοχές κατά τη διάρκεια πτήσεων στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ, η ανακατασκευή του δεύτερου διαδρόμου ολοκληρώθηκε με πλήρη αντικατάσταση της επίστρωσης και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης και ραδιο-τεχνικού εξοπλισμού.

Επίσης, όπως σημειώνεται, το μήκος του διαδρόμου αυξήθηκε, γεγονός που επέτρεψε την επέκταση των δυνατοτήτων του αεροδρομίου να δέχεται και να εξυπηρετεί αεροσκάφη διαφόρων κατηγοριών.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό τμήμα, προς το παρόν, όλοι οι τύποι αεροσκαφών που εξυπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων αεροσκαφών, μπορούν να πετάξουν προς την αεροπορική βάση Χμέιμιμ.

Μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών καθηκόντων για «έλεγχο του εναέριου χώρου στη θαλάσσια ζώνη της Μεσογείου, τα βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας θα επιστρέψουν σε μόνιμα αεροδρόμια στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.