Τουρκία: Νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλει ο υπουργός Ενέργειας

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία με τον υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ να προαναγγέλλει νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Α Haber», ο Nτονμέζ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Άγκυρα θα προβεί «σε νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σε σημεία που εντοπίσαμε ίχνη αερίου».

Μάλιστα, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ», σημειώνοντας πως «βρίσκεται σε διαδικασία συντήρησης και αργότερα θα του ορίσουμε νέα αποστολή».

«Η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα κάνουμε νέες γεωτρήσεις σε μέρη όπου έχουμε ίχνη αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχουν ενδείξεις σε μερικά από τα οικόπεδα που κάναμε έρευνες» επεσήμανε ο Ντονμέζ για να αναφερθεί στη συνέχεια στη χώρα μας και να προκαλέσει εκ νέου.

«Έχουμε δικαιώματα εδώ, δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Μπορούμε επίσης να αντικρούσουμε τους ισχυρισμούς της Ελλάδας. Όταν κοιτάζουμε την Ανατολική Μεσόγειο, είμαστε μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή», είπε ακόμη ο Ντονμέζ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.