Ευθεία απειλή της Ρωσίας στην Τουρκία

Στο πλέον επίσημο επίπεδο, με δήλωσή της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η Ρωσία απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία, να μην τολμήσει να θέσει θέμα «Τατάρων της Κριμαίας». Διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγκαστεί και η Ρωσία να ασχοληθεί με τα εσωτερικά της Τουρκίας και να θέσει θέμα μειονοτήτων. Εννοώντας σαφώς τους Κούρδους.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την πρόθεση της Τουρκίας να διεκδικήσει δικαιώματα για τους δήθεν εκτοπισμένους Τατάρους από την Κριμαία, οι οποίοι εκδιώχθησαν ως συνεργάτες των ναζί από τον ρωσικό στρατό το 1944.

Εντωμεταξύ το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εξάρθρωση δεκάδες τουρκικές οργάνωση εντός Κριμαίας και έχουν προβεί σε εκατοντάδες συλλήψεις με βαρύτατες κατηγορίες για υπόθαλψη τρομοκρατίας. Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επέδραμαν σε καταφύγια ισλαμιστικών οργανώσεων εντός Κριμαίας μετά από πληροφορίες ότι ετοίμαζαν δολιοφθορές και τρομοκρατικές ενέργειες.

Η προειδοποίηση της ρωσικής κυβέρνησης προς την Τουρκία είναι σαφής. Εάν συνεχίσει η Τουρκία να ασχολείται με τα εσωτερικά της Ρωσίας, δηλαδή της Κριμαίας, τότε και η Ρωσία θα ασχοληθεί με την ενίσχυση των Κούρδων εντός του τουρκικού εδάφους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.