Γιος Νετανιάχου: Έξω οι Τούρκοι από Κύπρο και Κουρδιστάν

Όλο και περισσότεροι παράγοντες στο Ισραήλ αλλά και Εβραίοι της διασποράς πιστεύουν ότι πίσω από τις άγριες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ, βρίσκεται η Τουρκία και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιστεύουν ακόμα ότι η Τουρκία, το Κατάρ και το Ιράν εκμεταλλεύονται τον αγώνα των Παλαιστινίων για να κτυπήσουν το Ισραήλ, το οποίο σύμφωνα με δυτικές χώρες προστατεύει τον εαυτό του.

Είναι γνωστό ότι ο ισλαμοεθνικιστής πρόεδρος της Τουρκίας διατηρεί στενές σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς (παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας), την οποία ενισχύει οικονομικά και στρατιωτικά.

Το Ισραήλ καταγγέλλει τη Χαμάς για τα επεισόδια ενώ οι Αμερικανοί αν και συστήνουν αυτοσυγκράτηση, δέχονται το δικαίωμα του Εβραϊκού Κράτους για αυτοάμυνα.

Ο Γιάιρ Νετανιάχου, υιός του πρωθυπουργού του Ισραήλ, που έδρασε και στο παρελθόν εναντίον της Τουρκίας κάλεσε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, να τερματιστεί η κατοχή του Κουρδιστάν και της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου, με αποτέλεσμα να ρίξει λάδι στη φωτιά του «πολέμου» μεταξύ της οικογένειας του κ. Νετανιάχου και του Ταγίπ Ερντογάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.