Όσο το Ισραήλ θέλει να ηρεμήσει την κατάσταση τόσο οι ισλαμιστές απαντούν με περισσότερη βία και τρομοκρατία

«Το Ισραήλ έχει λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να ηρεμήσει την κατάσταση και να αποτρέψει τις εντάσεις και τη βία», αναφέρει η Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα σε νήμα ενημερωτικών αναρτήσεων στο Twitter και συνεχίζει:

«Ενώ το Ισραήλ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την ελευθερία της θρησκείας και της λατρείας, εβραίοι που προσεύχονταν στο Δυτικό Τείχος έχουν πέσει θύματα από πέτρες που εκτοξεύθηκαν εναντίον τους.

»Επιπλέον, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε να αναβάλει μια δικαστική ακρόαση σχετικά με το ζήτημα του Sheikh Jarrah για να μειώσει την ένταση.

»Αρχηγός της Αστυνομίας αποφάσισε επίσης να περιορίσει την είσοδο των Εβραίων στο Όρος του Ναού.

»Μόλις πρόσφατα ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αποφάσισε να μην επιτρέψει μια ετήσια πορεία που γιορτάζει την Ημέρα της Ιερουσαλήμ να προχωρήσει σε μια διαδρομή που είχε ήδη εγκριθεί για να ελαχιστοποιήσει και να αποφύγει οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση.

»Δυστυχώς, η απάντηση σε αυτά τα υπεύθυνα μέτρα που έλαβαν οι Ισραηλινές Αρχές ήταν περισσότερη βίαιη ρητορική, βία και τρομοκρατία.

»Όσοι είναι υπέρ της ειρήνης, άπλοι άνθρωποι και ηγέτες πρέπει αυτή τη στιγμή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα», καταλήγει η Ισραηλινή Πρεσβεία.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.