Οι Γκρίζοι Λύκοι κυριαρχούν στη Γερμανία και εξελίσσονται σε διεθνές εξτρεμιστικό δίκτυο

Οι Γκρίζοι Λύκοι, η τουρκική υπερεθνικιστική ομάδα, έχει γίνει ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα στη Γερμανία, ανέφερε η γερμανική ιστοσελίδα ειδήσεων Tagesschau, επικαλούμενη μια έκθεση της αμερικανο-εβραϊκής επιτροπής (AJC) που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

Οι Γκρίζοι Λύκοι, που διατηρούν την ιδεολογία του μίσους ενάντια στις μειονότητες, μεταδίδουν συστηματικά τις ρατσιστικές απόψεις τους σε όλη τη Γερμανία με περισσότερα από 18.000 μέλη, δήλωσε η Tagesschau.

«Οι Γκρίζοι Λύκοι οργανώνονται σε εθνικό επίπεδο σε πολλές τοπικές ενώσεις και κάτω από οργανώσεις-ομπρέλα στη Γερμανία και δοξάζουν το τουρκικό έθνος, καθώς και ορισμένες ακραίες ισλαμιστικές απόψεις», δήλωσε ο Κεμάλ Μποζάι, καθηγητής κοινωνικής εργασίας και κοινωνικών επιστημών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, σύμφωνα με την AJC.

«Μεταδίδουν πολιτικές και ιστορικές συγκρούσεις από τη χώρα προέλευσής τους, την Τουρκία, στη Γερμανία και εξελίσσονται σε ένα διεθνές πολιτικό κίνημα», δήλωσε ο Μποζάι, προσθέτοντας ότι υπήρχαν τουλάχιστον 18.500 μέλη, που αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα σε αυτή η χώρα.

Ο Μποζάι αναφέρθηκε επίσης σε διαδηλώσεις που οργανώθηκαν κλαμπ ροκάδων σε γερμανικές πόλεις.

Η ύπαρξη αρκετών Τουρκο-γερμανών ράπερ, των οποίων τα αντισημιτικά, εθνικιστικά και αντι-κουρδικά κείμενα τυγχάνουν εκτίμησης από μερικούς νέους τουρκικής καταγωγής, είναι επίσης προβληματική, σημείωσε ο Μποζάι.

Η μελέτη καλεί το γερμανικό κράτος και τις αρχές ασφαλείας σε επείγουσα δράση.

Ωστόσο, τα μεγάλα μέτρα κατά των «Γκρίζων Λύκων» απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να υλοποιηθούν.

Προσοχή πρέπει επίσης να δοθεί στην Ένωση Τουρκικών-Ισλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη (ATIB), στην Ομοσπονδία Τουρκικών-Δημοκρατικών Ιδεαλιστικών Συλλόγων στη Γερμανία και στην Ένωση Τουρκικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη (ATB), δήλωσε ο διευθυντής της AJC Ρέμκο Λεέμουις.

«Είναι ανησυχητικό ότι το ATIB παρακολουθείται από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, αλλά ταυτόχρονα είναι ο συνομιλητής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης μέσω της συμμετοχής του στο Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων στη Γερμανία (ZMD)», σύμφωνα με τον Λεέμουις.

Τον Νοέμβριο, γερμανικά κόμματα υπέβαλαν πρόταση στο κοινοβούλιο, το οποίο προσπάθησε να απαγορεύσει ομάδες που συνδέονται με τους Γκρίζους Λύκους, ακολουθώντας τα βήματα της Γαλλίας.

«Είναι ρατσιστές, αντισημίτες και αντιδημοκρατικοί και απειλούν την εσωτερική ασφάλεια σε αυτήν τη χώρα.

»Χρειαζόμαστε καλύτερη παρακολούθηση του κινήματος», ανέφερε η Tagesschau, επικαλούμενη τον Τζεμ Οζντεμίρ, μέλος του Πράσινου Κόμματος, ο οποίος ο ίδιος είχε απειληθεί από Τούρκους εθνικιστές.

Οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν δεσμούς με το υπερ-εθνικιστικό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) στην Τουρκία, το οποίο είναι ο κυβερνητικός εταίρος του συνασπισμού του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φυσικός ηγέτης των Γκρίζων Λύκων θεωρείται ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.