Όλα δείχνουν παγκοσμιο πόλεμο – θρύψαλα η σύμβαση ανοιχτών ουρανών – Αποχωρεί και η Ρωσία

Πλέον η ανθρωπότητα ζει με τον φοβο ενός νέου παγκόσμιου πολέμου καθώς την αυξημένη ρητορική που παραπέμπει σε νέα εποχή ψυχρού πολέμου, ακολουθεί η αποχώρηση των δύο υπερδυνάμεων από την σύμβαση ανοιχτοι ουρανοί (OST).

Την αρχή είχαν κάνει οι Ηνωμένες Πολιτείες που αποχώρησαν έπειτα από απόφαση του Τραμπ και τωρα αποχωρει και η Ρωσία από την συγκεκριμένη σύμβαση η οποία λειτουργούσε ως ένας μηχανισμός ελέγχου των εξοπλισμών από τις υπερδυνάμεις.

9B65F913 2F41 4D85 99FD 9F968D03FC34

Αυτή είναι η χάρτα που παρέδωσε η κυβέρνηση της Ρωσίας στον πρόεδρο Πούτιν για την αποχώρηση από την σύμβαση.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση ανοιχτού ουρανών προέβλεπε την διενέργεια πτήσεων παρατήρησης από αεροσκάφη που δεν θα έφεραν οπλισμό, προκειμένου να διενεργούν αυτοψία στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των χωρών – μελών της σύμβασης και να παρατηρούν εάν τηρούνται οι συμφωνίες ελέγχου εξοπλισμών.
Η Ρωσία αποχωρεί επικαλούμενη την κατασκοπευτική δραστηριότητα χωρών – μελών του ΝΑΤΟ στην επικράτεια της που δεν μπορούσε πλέον να γίνει ανεκτή μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Θεωρείται βέβαιο ότι έπειτα από την κατάργηση της σύμβασης ανοιχτών ουρανών, θα επέλθει η αναστολή της σύμβασης ελέγχου πυρηνικών όπλων η οποία υποτίθεται θα έπρεπε να ανανεωθεί εντός δύο μηνών. Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι εάν στην συγκεκριμένη σύμβαση δεν συμμετάσχει η Κίνα, δεν πρόκειται να ανανεώσουν την συμμετοχή τους. Η Κίνα μέχρι στιγμής, αρνείται.

Βλέπουμε λοιπόν στην πράξη την διολίσθηση των υπερδυνάμεων σε μία πορεία παγκόσμιας σύγκρουσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.