Εμβόλια: Πόσοι και ποιοι «σηκώνουν μανίκια» στις χώρες της ΕΕ

Στην Ισπανία εμβολιάσθηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι- Στην Ελλάδα και την Γαλλία το σκέφτονται

Με διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίζεται το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ανά ηλικιακή ομάδα στις χώρες της Ευρώπης.

Στη χώρα μας, τις τελευταίες ημέρες, μεγάλη είναι η προσέλευση, κυρίως των νέων ανθρώπων στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να λάβουν τη πρώτη δόση του εμβολίου.

Αυτό που παρατηρείται στην Ελλάδα, είναι η απροθυμία μερίδας πολιτών άνω των 60 ετών να εμβολιαστεί, γεγονός που έρχεται σε αντιδιαστολή με το κλίμα που επικρατεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπου, όπως προκύπτει από στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας είναι εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Ενδεικτικό είναι ότι σε Ισπανία και Ιρλανδία έχει εμβολιαστεί το 100% των πολιτών άνω των 80 ετών. Στην Πορτογαλία το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 92,2%. Ίδια εικόνα και στη Σουηδία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), υψηλά είναι τα ποσοστά των ηλικιωμένων που έχουν εμβολιαστεί, σε όλες σχεδόν τις σκανδιναβικές χώρες.

Στη χώρα μας το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών άνω των 80 ετών, αγγίζει μόλις το 62,8%. Χαμηλό παραμένει και στις ηλικιακές ομάδες 70-79, που βρίσκεται στο 63,4%, αλλά και στην ηλικιακή ομάδα 60-69 με το ποσοστό να βρίσκεται στο 45,3%.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία η χώρα μας βρίσκεται:

-Στην 17η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 62,8% στους άνω των 80.

-Στην 18η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 63,4% στους 70-79 ετών.

-Στην 11η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 45,3% στους 60-69 ετών

-Στην 24η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 11% στους 50-59 ετών.

-Στην 22η θέση μαζί με την Κροατία με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 5,9% στους 24-49 ετών.

-Στην 24η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 1,2% στους 18-24 ετών.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα

emvolia_ilikies

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.