«Προβληματική κατάσταση» η Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Η 3η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, βρίσκει την Ελλάδα στην 70η θέση σε σύνολο 180 χωρών, σύμφωνα με την κατάταξη των RSF (Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα).

Σε καλύτερη θέση από τη χώρα μας, στην ελευθερία του Τύπου, βρίσκονται η Μογγολία, το Μαλάουι, ο Νίγηρας, η Κροατία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Σενεγάλη, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Μποτσουάνα κ.α.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της παλιάς Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι απόχρωσης «πορτοκαλί» που σημαίνει «προβληματική κατάσταση».

Στην ίδια «προβληματική κατάσταση» βρίσκεται και η Ουγγαρία του Όρμπαν, ενώ η Βουλγαρία του Μπορίσοφ, ένα γνωστό αποτυχημένο κράτος, έχει απόχρωση «κόκκινη», που σημαίνει «δύσκολη κατάσταση».

«Πορτοκαλί» απόχρωση έχουν επίσης όλα τα Δυτ. Βαλκάνια.

Είναι να απορεί κανείς πώς εμείς, που δεν «περάσαμε κομμουνισμό», ήμασταν πάντοτε στη Δύση και ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ΕΟΚ ακόμα, δηλαδή 42 ολόκληρα χρόνια, έχουμε την ίδια «προβληματική κατάσταση» με τους πρώην «κομμουνιστάς».

Να σημειωθεί ότι η υπόλοιπη ΕΕ είναι χρωματισμένη «κίτρινη» ή «λευκή», που σημαίνουν «ικανοποιητική κατάσταση» και «καλή κατάσταση» αντίστοιχα.

Και επειδή η κατάσταση του Τύπου απεικονίζει την κατάσταση του πολιτεύματος, μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας για αυτή την κατάντια.

 

Εδώ η κατάταξη των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα με χάρτη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.