Η Σαουδική Αραβία βάζει λουκέτο σε 8 τουρκικά σχολεία στο έδαφός της

Η Σαουδική Αραβία έλαβε την απόφαση να κλείσουν 8 τουρκικά σχολεία που λειτουργούν στο έδαφός της, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, στο τέλος του σχολικού έτους 2020-2021.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε γραπτώς την απόφασή του να κλείσει τα σχολεία που είναι συνδεδεμένα με το τουρκικό υπουργείο Παιδείας στις πόλεις Ταμπούκ, Ριάντ (πρωτεύουσα), Ταΐφ και Τζέντα.

Στην απόφαση κλεισίματος που απέστειλε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας στα τουρκικά σχολεία, δηλώνεται ότι, «οι δραστηριότητες στα σχολεία θα τερματιστούν στο τέλος του σχολικού έτους, ώστε να είναι ευκολότερο για τους μαθητές να εγγραφούν στα σχολεία που επιθυμούν και οι γονείς τους πρέπει να ενημερώνονται για το ζήτημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tribune, η Σαουδική Αραβία κλείνει τα τουρκικά σχολεία επειδή τα θεωρεί εστίες προπαγάνδας του νεο-οθωμανισμού και τουρκισμού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.