Αυτοσχέδια κρεματόρια για τους νεκρούς του κορονοϊού στην Ινδία

Πρόχειρα και αυτοσχέδια κρεματόρια σε πάρκα, πλατείες, πάρκινγκ και χωράφια, έχουν δημιουργηθεί στην Ινδία για τους νεκρούς του κορονοϊού, με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα να είναι τραγική.

Οι οικογένειες μερικές φορές χρειάζεται να περιμένουν μέρες για να αποτεφρώσουν τους νεκρούς τους, ενώ οι συγγενείς συχνά βοηθούν στη διαδικασία ακόμη και συγκεντρώνοντας ξύλα. Παράλληλα, τελετές πραγματοποιούνται από το πρώτο φως της μέρας έως και μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τις αρχές, την Τρίτη καταγράφηκαν στη χώρα 323.144 νέες μολύνσεις, αριθμός μικρότερος από το ρεκόρ της Δευτέρας με 352.991 περιστατικά, ανεβάζοντας το σύνολο στη χώρα στα 17 εκατομμύρια.

Ωστόσο, ο Ρίζο Μ. Τζον, καθηγητής και οικονομολόγος στον τομέα υγείας στο Ινδικό Ινστιτούτο Διοίκησης στο νότιο κρατίδιο Κεράλα, δήλωσε ότι η μείωση στα νέα κρούσματα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μείωση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ που γίνονται. «Αυτό δεν θα πρέπει να το εκλάβουμε ως μια ένδειξη μείωσης των κρουσμάτων, αλλά μάλλον ως έλλειψη καταγραφής λόγω του υπερβολικού αριθμού των θετικών κρουσμάτων!», έγραψε στο Twitter.

Διεθνής βοήθεια

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τάρικ Γιασάρεβιτς, ο Οργανισμός αποστέλλει κρίσιμης σημασίας εξοπλισμό και προμήθειες στην Ινδία, μεταξύ των οποίων 4.000 συμπυκνωτές οξυγόνου, οι οποίοι χρειάζονται μόνον μια πηγή ενέργειας. Φορτίο ιατρικών προμηθειών στέλνει και η Βρετανία, στο οποίο περιλαμβάνονται 100 αναπνευστήρες και 95 συμπυκνωτές οξυγόνου, ενώ η Γαλλία στέλνει συσκευές παραγωγής οξυγόνου.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.