NASA: Οι πρώτες έγχρωμες εναέριες ΦΩΤΟ από την επιφάνεια του Άρη

Τις πρώτες έγχρωμες εναέριες φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Οι ιστορικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το ελικόπτερο Ingenuity που πέταξε σε ύψος πέντε μέτρων από την επιφάνεια του Άρη κατά τη δεύτερη επιτυχημένη πτήση του στην ατμόσφαιρα του “Κόκκινου Πλανήτη”, στις 22 Απριλίου.

Το Ingenuity έγραψε ιστορία στις 18 Απριλίου όταν έγινε το πρώτο όχημα με κινητήρα που πέταξε σε άλλον πλανήτη. Οι τρεις φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από την κάμερα υψηλής ανάλυσης 4208 x 3120-pixel. Το ελικόπτερο Ingenuity Mars της NASA απογειώνεται και προσγειώνεται από τον Mastcam-Z, μια κάμερα στο όχημα Perseverance Mars της NASA. Το ελικόπτερο Ingenuity Mars κατασκευάστηκε από την JPL, η οποία διαχειρίζεται επίσης αυτό το έργο για λογαριασμό της NASA.

Ένας βασικός στόχος για την αποστολή του Perseverance στον Άρη είναι η αστροβιολογία, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης για σημάδια αρχαίας μικροβιακής ζωής. Το όχημα θα αναλύσει τη γεωλογία του πλανήτη και το κλίμα του παρελθόντος ανοίγωντας το δρόμο για μια μελλοντική αποστολή ανθρώπων για την εξερεύνηση του “Κόκκινου Πλανήτη”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.