Αρμενία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν – Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση Μπάιντεν

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, με την οποία αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν παραιτήθηκε. Η παραίτησή του ήταν αναμενόμενη, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που προκήρυξε ο ίδιος, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Όπως έχει ανακοινωθεί, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 20 Ιουνίου.

Ο Πασινιάν, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία μετά τις φιλοδημοκρατικές διαμαρτυρίες του 2018, δεχόταν πιέσεις να παραιτηθεί αφού οι Αρμένιοι έχασαν εδάφη εντός και γύρω από τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, πέρσι το φθινόπωρο. Στη σελίδα του στο Facebook έγραψε ότι επιστρέφει στους πολίτες την εξουσία που του είχαν δώσει ώστε εκείνοι να αποφασίσουν το μέλλον της κυβέρνησης μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών.

Μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Αρμένιους σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Νικόλ Πασινιάν, σε επιστολή του προς τον Τζο Μπάιντεν, σχολίασε ότι αυτή η ιστορική απόφασή του ήταν θέμα ασφάλειας για την Αρμενία, μετά τη σύγκρουση για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, στην οποία η Τουρκία στήριξε το Αζερμπαϊτζάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.