Οδηγία των ΗΠΑ προς τους Αμερικανούς πολίτες να είναι «προσεκτικοί όταν επισκέπτονται την Τουρκία»

Διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες ενδέχεται να προκύψουν μετά τη δήλωση του Λευκού Οίκου στις 24 Απριλίου που θυμίζει τη ζωή όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής εποχής και αυτός είναι ο λόγος που η Αμερικανικές αρχές στην Τουρκία εξέδωσαν επείγουσες οδηγίες προς τους πολίτες τους.

Ως προληπτικό μέτρο μετά την αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Λευκό Οίκο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, το Προξενείο των ΗΠΑ στην Αδάνα και το Προξενικό Γραφείο των ΗΠΑ στη Σμύρνη θα παραμείνουν κλειστά για τις καθημερινές υπηρεσίες Αμερικανών Πολιτών και βίζα τη Δευτέρα 26 Απριλίου και την Τρίτη Απριλίου 27.

Οι πολίτες των ΗΠΑ που χρειάζονται βοήθεια έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την πλησιέστερη προξενική ενότητα χρησιμοποιώντας τους παρακάτω αριθμούς τηλεφώνου και email.

Συνιστάται στους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν τις περιοχές γύρω από τα κτίρια της κυβέρνησης των ΗΠΑ και να επιδεικνύουν μεγαλύτερη προσοχή σε τοποθεσίες όπου μπορούν να συγκεντρωθούν Αμερικανοί ή αλλοδαποί.

Ενέργειες προς ανάληψη :

– Να είστε προσεκτικοί.
– Αποφύγετε τα πλήθη.
– Διατηρήστε χαμηλό προφίλ.
– Να γνωρίζετε το περιβάλλον σας.
– Μείνετε σε εγρήγορση σε τοποθεσίες που συχνάζουν ξένοι.
– Παρακολούθηση τοπικών μέσων για ενημερώσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.