Σοκ στην Τουρκία με 341 θανάτους από κορωνοϊό – Ελλείψεις στα εμβόλια

Οι 341 θάνατοι και τα 55.149 κρούσματα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Τουρκία, επισκιάζουν την επικαιρότητα, μετέδωσε η Άννα Φερεντίνου στην ΕΡΤ.

Ωστόσο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Νίκου Δένδια με αιχμηρή δήλωση ότι «δεν διαπραγματευόταν με την Άγκυρα αλλά προς εσωτερική κατανάλωση».

Μένει μόνο η ημερομηνία, ανακοίνωσε ωστόσο το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κάνοντας λόγο για συμφωνία να πραγματοποιηθεί ο 4ος γύρος για τα «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» με την Ελλάδα.

Για προβλήματα στο πρόγραμμα εμβολιασμού μίλησε ανοικτά ο Τούρκος υπουργός Υγείας, που παραδέχτηκε ελλείψεις καθώς η Κίνα την οποία επέλεξε ο Ταγίπ Ερντογάν ως βασικό προμηθευτή, έχει παγώσει τις παραδόσεις κάτι που κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν και ως μέτρο εκβιασμού ως προς το θέμα των Ουιγούρων.

10 εκατομμύρια Τούρκοι έχουν εμβολιαστεί κυρίως με κινεζικό εμβόλιο, ενώ εναλλακτική που δεν επαρκεί χαρακτηρίζεται το εμβόλιο της Pfizer.

Η Ελβετία έθεσε την Τουρκία στη λίστα των χωρών υψηλής επικιδνυνότητας λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού, που έχουν τετραπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα.

Σε νέα δημοσκόπηση εμφανίζεται τρίτος σε δημοφιλία τον Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό 29,5%.

Προηγείται ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς με 40%, που στις κοινωνικές παροχές έχει εντάξει το δωρεάν Wi-Fi αλλά και τον επισιτισμό, ενώ ακολουθεί με 30% ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Μετά τις εικόνες αναμέτρησης φτωχών πολιτών για ένα σακί πατάτες, σοκάρει η είδηση ότι ως και 800 νέοι εγκαταλείπουν καθημερινά την Τουρκία αναζητώντας καλύτερη τύχη εκτός συνόρων με το αποκαλούμενο γκρί διαβατήριο ειδικού σκοπού, το οποίο πληρώνουν ως και 6.000 δολάρια για ταξίδι χωρίς επιστροφή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.