Οργή στο Ισραήλ: Οι Τούρκοι συνέλαβαν Ιρανή που έβγαινε από την Ισραηλινή Πρεσβεία και την παρέδωσαν στους Ιρανούς Φρουρούς

Ο κορυφαίος Ισραηλινός αναλυτής και αρθρογράφος της «Jerusalem Post», Μπέντζαμιν Γουάινταλ, καταγγέλλει με ανάρτησή του στο Twitter ότι, η τουρκική MİT συνέλαβε μια Ιρανή στην Άγκυρα μόλις αυτή έβγαινε από την Ισραηλινή Πρεσβεία και την παρέδωσαν στο Ιράν όπου και την φυλάκισαν.

Ο Γουάινταλ επισυνάπτει στην ανάρτησή του δημοσίευμα του αμερικανικού «Fox News», το οποίο επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, Ιρανοί πολίτες καταδικάστηκαν σε αυστηρές ποινές για απλές επαφές με Ισραηλινούς.

Το «Fox News» καταγγέλλει την Τουρκία για προδοσία, την οποία χαρακτηρίζει «φερόμενη σύμμαχο» των ΗΠΑ, επειδή η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, MİT, παρέδωσε μία Ιρανή στο καθεστώς της Τεχεράνης μετά την έξοδό της από την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Άγκυρα.

«Μια γυναίκα που φυλακίστηκε στη διαβόητη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης -όπου το καθεστώς κρατά τους περισσότερους πολιτικούς κρατούμενους- συνελήφθη από την τουρκική μυστική υπηρεσία ενώ έβγαινε από την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Άγκυρα», ανέφερε πηγή στο «Fox News».

Η Άγκυρα την απέλασε στο Ιράν και στα χέρια των Φρουρών της Επανάστασης, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η τουρκική κυβέρνηση υπό τον πολιτικό ισλαμιστή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι φαινομενικά σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζει το Fox News.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE, μεγάλη είναι οργή στο Ισραήλ και πολύ σοβαρές φωνές στη χώρα λένε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πετάξουν την Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ για αυτή την προδοσία.

«Η υπηρεσία πληροφοριών MİT συνεργάζεται με την τρομοκρατική δύναμη Φρουροί της Επανάστασης του ιρανικού καθεστώτος κατά του Ισραήλ και καταστρέφει την ΝΑΤΟϊκή συμμαχία», σχολιάζει ο Έλληνας πανεπιστημιακός στις ΗΠΑ, Νίκος Μιχαηλίδης, επίσης στο Twitter.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.