Γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Τραμπ – Αυτοπαρουσιάζεται ως ο ισχυρός άνδρας των Ρεπουμπλικανών

Δεν μπορεί να δεχθεί ότι έχασε τις εκλογές ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε δείπνο δωρητών της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Ο μεγιστάνας και τέως πρόεδρος εμφανίστηκςε ενοχλημένος για την ήττα ενώ εξαπέλυσε μύδρους κατά δύο ανώτατων στελεχών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, του τέως αντιπροέδρου του Μάικ Πενς και κυρίως κατά του επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ, τον οποίο χαρακτήρισε “πουτ@@@ς γιο”, παρεκκλίνοντας από το κείμενό του.

Υπενθυμίζεται πως ο Μακόνελ είχε εξοργίσει τον Τραμπ μετά τις εκλογές, επειδή είχε δηλώσει ότι ο Μπάιντεν κέρδισε την προεδρία, κάτι που ο τέως πόεδρος δεν μπορεί να δεχθεί με τίποτα. Επίσης, τα έβαλε με τον Μάικ Πενς επειδή κατά την άποψή του, δεν παρενέβη για να εμποδίσει το Κογκρέσο να κυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, μια εξουσία, ωστόσο που δεν κατείχε ο αντιπρόεδρος. Παρεκκλίνοντας ξανά από το κείμενο της ομιλίας του, ο Τραμπ είπε ότι συνομίλησε πρόσφατα με τον Πενς και του είπε ότι εξακολουθεί να είναι απογοητευμένος από αυτόν, ανέφερε στο Reuters παρευρισκόμενος στο δείπνο.

Στο κείμενο της προγραμματισμένης ομιλίας του, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Reuters, ο Τραμπ δεσμεύτηκε να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικανούς να κερδίσουν έδρες στο Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, ενώ προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον ισχυρό άνδρα των Ρεπουμπλικανών, λέγοντας ότι θέλει να μιλήσει “για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος – και τι πρέπει να κάνουμε για να θέσουμε τους υποψηφίους μας σε μια πορεία νίκης”.

“Στέκομαι ενώπιον σας σήμερα το βράδυ γεμάτος πεποίθηση ότι το 2022 θα κερδίσουμε πίσω τον (έλεγχο) της Βουλής (των Αντιπροσώπων) και θα ανακτήσουμε τον (έλεγχο) της Γερουσίας. Και μετά το 2024, ένας Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόκειται να κερδίσει τον Λευκό Οίκο” είπε ο μεγιστάνας.

Ο Τραμπ περνά τους 2,5 μήνες μετά την έξοδο από τον Λευκό Οίκο εξετάζοντας αιτήματα υποψηφίων των ενδιάμεσων εκλογών του 2022 που επιζητούν τη στήριξή του και εκείνος την προσφέρει με μοναδικό κριτήριο αν υποστηρίζουν τον ίδιο και την ατζέντα του ή όχι. Έχει δηλώσει ότι οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με τα σχέδιά του – το Σύνταγμα του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει ακόμη μια τετραετή προεδρική θητεία – θα πρέπει να περιμένει έως τις εκλογές του Νοεμβρίου 2022.

Από τις επιθέσεις του Τραμπ, στη διάρκεια του δείπνου, δεν ξέφυγε και ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενώ ο Τραμπ διάνθισε την ομιλία του αναφέροντας πως το κλειδί για νίκες στις εκλογές του 2022 είναι να στηριχθούν σε αυτά τα εκλογικά κέρδη, λέγοντας ότι “το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα πετύχει και θα αναπτυχθεί στο μέλλον αποδεχόμενο το πεπρωμένο του ως πρωταθλητής των Αμερικανών της εργατικής τάξη”». Ο ενεργός ρόλος του Τραμπ στις πολιτικές εξελίξεις των Ρεπουμπλικανών, παρά την απώλεια των εκλογών του 2020, έρχεται σε αντίθεση με τη στάση άλλων πρώην προέδρων, οι οποίοι επέλεξαν να φύγουν από το προσκήνιο μετά την έξοδο τους από τον Λευκό Οίκο.

Η Λιζ Τσέινι, μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Τραμπ στο χθεσινοβραδινό δείπνο δωρητών, καταδίκασε το ύφος του τέως προέδρου, σημειώνοντας ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι η ίδια που γνωρίζει ότι προκάλεσε βία στις 6 Ιανουαρίου. Ως κόμμα, πρέπει να επικεντρωθούμε στο μέλλον. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην αποδοχή του Συντάγματος, όχι να αγκαλιάσουμε την ανταρσία”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.