Ιράν: «Τρομοκρατική ενέργεια» το πυρηνικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Νατάνζ

Το ατύχημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ στο Ιράν που σημειώθηκε την Κυριακή ήταν αποτέλεσμα «τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ατομικής ενέργειας της χώρας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ο Σαλεχί τόνισε πως «η διεθνής κοινότητα και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) πρέπει να ασχοληθούν με την πυρηνική τρομοκρατία», προσθέτοντας ότι «το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να αναλάβει δράση εναντίον των δραστών».

Το «ατύχημα», που αποδόθηκε σε πρόβλημα του ηλεκτρικού δικτύου, σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την εγκαινίαση προηγμένων συσκευών φυγοκέντρησης του πυρηνικού εργοστασίου της Νατάνζ, κάτι το οποίο απαγορεύεται από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν του 2015.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μπεχρούζ Καμαλβαντί, διαβεβαίωσε μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Fars ότι «δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ούτε μόλυνση», ωστόσο είχε διευκρινίσει πως «διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.