Υπουργείο Υγείας Ισραήλ: Ποιες χώρες είναι οι πιο επικίνδυνες για μόλυνση από κορωνοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανέφερε την Πέμπτη ότι Γαλλία και Τουρκία είναι σήμερα οι πιο επικίνδυνοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στον κόσμο όσον αφορά τον κίνδυνο μόλυνσης από επιβλαβείς παραλλαγές του νέου κορωνοϊού.

Ενώ τα πλήρη αποτελέσματα της έκθεσης του υπουργείου Υγείας δεν είναι ακόμη ανοιχτά στο κοινό, έγινε γνωστό ότι περίπου το 0,5% των ταξιδιωτών που εισέρχονται από τη Γαλλία και το 0,4% αυτών που εισέρχονται στο Ισραήλ από την Τουρκία, ανιχνεύονται θετικοί στον κορωνοϊό.

Και οι δύο χώρες επισημαίνεται ότι έχουν υψηλά ποσοστά επικίνδυνων παραλλαγών του κορωνοϊού.

Όπως γράφει η Jerusalem Post, ενώ ο κίνδυνος μόλυνσης για εμβολιασμένα άτομα έχει αποδειχθεί ότι μειώνεται σημαντικά μετά τον εμβολιασμό, ορισμένες παραλλαγές -κυρίως από τη Νότια Αφρική– έχουν βρεθεί ότι έχουν μεταλλαχθεί αρκετά για να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ωστόσο, η ισραηλινή ιστοσελίδα επισημαίνει ότι η βρετανική μετάλλαξη αντιμετωπίζεται από τα εμβόλια, για αυτό και το ποσοστό των ταξιδιωτών που εισήλθαν στο Ισραήλ ερχόμενοι από τη Βρετανία και βρίσκεται θετικό στον κορωνοϊό είναι αισθητά χαμηλότερο, στο 0,2%.

Το ίδιο ακριβώς ποσοστό αντιστοιχεί και στους ταξιδιώτες που έρχονται από Γερμανία, αν και οι πιθανότητες μόλυνσης στη Γερμανία είναι υψηλότερες από ό,τι στη Βρετανία, λένε οι Ισραηλινοί.

Το ποσοστό ταξιδιωτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εισερχόμενοι στο Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία είναι στο 0,3% και για τις δύο χώρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.