Πρίγκιπας Φίλιππος: Άφησε την τελευταία του πνοή πλάι στη βασίλισσα Ελισάβετ – Οι τελευταίες του στιγμές

Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή ο πρίγκιπας Φίλιππος και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο πλευρό του βρισκόταν η βασίλισσα Ελισάβετ. Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι για 73 χρόνια.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου πέθανε στο Κάστρο του Ουίνδσορ δύο μήνες πριν κλείσει τα 100 του χρόνια. Αν και οι αξιωματούχοι του ανακτόρου δεν έχουν δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον θάνατό του πιστεύεται ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης. Η βασίλισσα Ελισάβετ αρνήθηκε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο καθώς ο ίδιος δεν το ήθελε.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ο οποίος νοσηλεύτηκε για περίπου ένα μήνα στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων με την καρδιά του και μίας λοίμωξης που τον ταλαιπωρούσε, πέθανε ξαφνικά και ειρηνικά έχοντας στο πλευρό της Λίλιμπετ, όπως αποκαλούσε εκείνος τη βασίλισσα Ελισάβετ. Η Telegraph αναφέρει ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου είχε δηλώσει ότι θέλει να αφήσει την τελευταία του πνοή στο κρεββάτι του και με τους δικού του όρους.

“Τον περισσότερο καιρό που βρισκόταν στο νοσοκομείο έψαχνε τρόπους για να επιστρέψει στο σπίτι. Δεν ήθελε με τίποτα να πεθάνει στο νοσοκομείο”, ανέφερε μία πηγή.

Η ανακοίνωση του θανάτου αναρτήθηκε σε ξύλινο πλαίσιο στην είσοδο των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και αμέσως άρχισε η συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον δημοφιλή πρίγκιπα Φίλιππο, αφήνοντας ένα λουλούδι.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα γίνει το Σάββατο 17 Απριλίου, έπειτα από πένθος οκτώ ημερών. Ο ίδιος έχοντας σχεδιάσει -ουσιαστικά- την κηδεία του είχε πει ότι δεν θέλει “φασαρίες” και ότι προτιμά μία λιτή τελετή. Έτσι, αν και δικαιούται κρατική κηδεία δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, και η κηδεία του θα γίνει σε μία τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Οι ετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, αν και είχαν σχεδιαστεί χρόνια πριν, με την κωδική ονομασία “Forth Bridge” από τον ποταμό Φορθ στη Σκωτία. Και ενώ η κηδεία είχε σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια, ο κορονοϊός τίναξε τα πάντα στον αέρα καθώς στη συγκεκριμένη τελετή θα πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κοινωνικές αποστάσεις. Ο Δούκας θα ταφεί στους κήπους του Φρόγκμορ, στα εδάφη του Κάστρου του Ουίνδσορ ενώ επικήδειες τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα.

Πηγή πληροφοριών: Daily Mail

Πηγή ΦΩΤΟ: Reuters, PA,AP

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.