Χαλίφα Χαφτάρ: «Ο LNA θα χτυπήσει με σιδερένια γροθιά όποιον προσπαθεί να υπονομεύσει την ασφάλεια των πολιτών»

Ο αρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, ζήτησε να διεξαχθούν στην προγραμματισμένη τους ημερομηνία οι επερχόμενες γενικές εκλογές στη Λιβύη.

Την Τετάρτη το γραφείο Τύπου του LNA μετέδωσε ομιλία του Χαφτάρ, στην οποία ο στρατάρχης αναφέρει ότι «οι Λίβυοι πρέπει να επανενωθούν προκειμένου να εδραιώσουν την ειρήνη και να οικοδομήσουν ένα ενοποιημένο κράτος».

Τόνισε την ανάγκη να διεξαχθούν οι εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου 2021 «χωρίς καθυστέρηση».

«Οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν στενά όλες τις κινήσεις και τις ενέργειες των παράνομων και τις απελπισμένες προσπάθειές τους να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», δήλωσε ο Χαφτάρ.

«Ο LNA θα χτυπήσει με σιδερένια γροθιά όποιον προσπαθεί να υπονομεύσει την ασφάλεια των πολιτών», πρόσθεσε.

Κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει γρήγορα μέτρα για την παροχή θεραπείας σε όλους τους τραυματίες και τον λαό της Λιβύης να «διαδηλώσει σε πλατείες και δρόμους απαιτώντας την αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων δυνάμεων».

Ο ανώτατος Διοικητής του LNA σημείωσε επίσης τη σημασία του ανοίγματος του παραλιακού δρόμου αυτόν τον μήνα, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πολιτών και των αγαθών.

Ο Χαφτάρ ζήτησε από την κυβέρνηση να παράσχει στους Λίβυους ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της COVID-19 και να επιλύσει εκκρεμή ζητήματα πριν από τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Ολοκλήρωσε ζητώντας ειρήνη και τερματισμό της ρητορικής μίσους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.