Πρώην Διευθυντής Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ: «Ναι, έχουμε αποδείξεις για UFO»

ι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Ο πρώην Διευθυντής Μυστικών Υπηρεσιών υπό τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι τα UFO σπάνε το φράγμα του ήχου χωρίς να προκαλούν κάποια ηχητική έκρηξη, αλλά κάνοντας ελιγμούς, οι οποίοι είναι αδύνατο να  πραγματοποιηθούν με την -ως τώρα- γνωστή σε εμάς τεχνολογία.

Ο Τζον Ράτκλιφ αναφέρει ότι: «Υπάρχουν πολλά φαινόμενα, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξήγηση. Υπάρχουν ακόμα περισσότερες θεάσεις, οι οποίες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Μερικές από αυτές έχουν αποχαρακτηριστεί».

«Επιπλέον, όταν μιλάμε για θεάσεις, μιλάμε για αντικείμενα που έχουν γίνει ορατά από πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας ή του Πολεμικού Ναυτικού ή εικόνες, που έχουν καταγραφεί από δορυφόρους και οι ενέργειες τους είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθούν. Πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές και δεν έχουμε την τεχνολογία να τις αναλύσουμε. Ή για ήχους, οι οποίοι ταξιδεύουν ξεπερνώντας το φράγμα του ήχου, χωρίς όμως να προκαλούν καμία ηχητική έκρηξη», επισημαίνει ο Τζον Ράτκλιφ

Στην ερώτηση πώς χαρακτηρίζει αυτές τις θεάσεις, απαντά ότι «πρόκειται για μη επαληθευμένα αέρια φαινόμενα, τα οποία λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν μιλάμε για κάτι τέτοιο, δεν κάνουμε λόγο απλά για έναν πιλότο ή έναν δορυφόρο. Συνήθως, έχουμε πολλαπλούς αισθητήρες  που αντιλαμβάνονται τέτοια πράγματα και μερικές φορές κάποια από αυτά τα φαινόμενα είναι ανεξήγητα.  Στην ουσία, είναι λίγα παραπάνω τα περιστατικά, τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί».

«Ο καιρός μπορεί να προκαλέσει διαταραχές, οπτικές διαταραχές», δήλωσε ο Ράτκλιφ, ωστόσο προσθέτει: «Μερικές φορές αναρωτιόμαστε αν οι αντίπαλοι μας έχουν τεχνολογίες, οι οποίες φτάνουν πιο μακριά από ό,τι πιστεύαμε ή από ό,τι συνειδητοποιήσαμε. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου δεν έχουμε καλές εξηγήσεις για μερικά από τα πράγματα, που έχουμε δει. Το πιο υγιές θα ήταν να δημοσιεύονταν όσες το δυνατόν περισσότερες από τις πληροφορίες, που κατέχουμε».

 

Όπως αναφέρει και η Daily Mail, τον Ιανουάριο, η CIA εξέδωσε ένα θησαυρό από πρόσφατες καταγραφές, οι οποίες δεν ήταν προσβάσιμες μέχρι εκείνη τη στιγμή. Έδειξαν εντυπωσιακά αρχεία από εκατοντάδες θεάσεις UFO σε όλο τον κόσμο, τα οποία χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950, καθώς και τις προσπάθειες της Διεθνούς Κοινότητας Πληροφοριών να τις κατανοήσουν. Μάλιστα, ένας φάκελος με σχεδόν 3.000 σελίδες εγγράφων σχετικά με τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAPs) δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο The Black Vault. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Black Vault, Τζον Γκρίνουαλντ, χιλιάδες θαυμαστές των παραφυσικών φαινομένων έχουν μελετήσει τη συλλογή των -παραπάνω από 700- εγγράφων. Ανάμεσα στα στοιχεία αυτά, βρίσκονται ακόμα και συνομιλίες μεταξύ αξιωματικών της CIA και μελών του στρατού.


Η ομάδα Μη Αναγνωρισμένων Εναέριων Φαινομένων εξέδωσε δύο διαβαθμισμένες «αναφορές θέσεων» για το 2018 και το καλοκαίρι του 2020, οι οποίες κυκλοφόρησαν αμέσως στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το περιεχόμενο αφορά μια διαρροή φωτογραφιών, οι οποίες δεν είχαν δημοσιευτεί ποτέ στο παρελθόν. Πρόκειται για αντικείμενα που αναδύονται από τον ωκεανό και υψώνονται προς τον ουρανό. Δεν αφήνουν, λοιπόν, περιθώρια για κάποια λογική εξήγηση και έρχονται να ενισχύσουν τις απόψεις περί εξωγήινης προέλευσης. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 2018 πάνω από την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών από έναν στρατιωτικό πιλότο, ο οποίος χρησιμοποίησε την κάμερα του κινητού του.

«Αυτές οι αποκαλύψεις είναι εξαιρετικές. Δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να ρίξει μια ματιά στο παρασκήνιο και στο πώς χειρίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ το ζήτημα των UFO”, δήλωσε στη Daily Mail ο Νick Pope, ερευνητής για το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. “Αυτή η νέα πληροφορία επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνει το φαινόμενο των UFO πιο σοβαρά από ποτέ. Περιμένω περαιτέρω αποκαλύψεις σύντομα», προσθέτει.
Το Πεντάγωνο και οι Μυστικές Υπηρεσίες θα δημοσιοποιήσουν την έκθεσή τους έως την 1η Ιουνίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.