Το μήνυμα Πούτιν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στο μήνυμα υπογραμμίζεται ότι η Ρωσία αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα και σημειώνοντας ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα θα συμβάλλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος αναμένεται την Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στο μήνυμά του, ο κ. Πούτιν αναφέρει:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

»δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

»Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.

»Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

»Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας την ευημερία και την ευμάρεια.

»Μετά τιμής,

»Βλ. Πούτιν».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.