Πάνω από 45.000 εκτοπισμένοι από τις μάχες για την κατάληψη της δυτ. Μοσούλης


Περισσότερα από 45.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, από την έναρξη των επιχειρήσεων για την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης,
Ένας μεγάλος αριθμός των εκτοπισμένων, έχουν βρει καταφύγιο στους καταυλισμούς προσφύγων που υπάρχουν κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, από τις 19 Φεβρουαρίου, υποστηρίζει ο ΔΟΜ.
Στο μέτωπο των επιχειρήσεων για τον έλεγχο της Μοσούλης, οι ιρακινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των ισλαμιστών στα δυτικά της Μοσούλης, κατά την πέμπτη ημέρα της επίθεσης με στόχο να πάρουν πίσω τον έλεγχο του τελευταίου άλλοτε ισχυρού προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε πηγή του ιρακινού στρατού.
Σε μία από αυτές τις τέσσερις περιοχές, βρίσκονται διάφορα κρατικά κτίρια, όπως είναι τα γραφεία του συμβουλίου της επαρχίας Νιβίν, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μοσούλη.
«Οι δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας και αυτές της άμεσης επέμβασης επιτέθηκαν στις περιοχές αλ-Ντιντάν και αλ-Νταγουάσα», αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης κοινών επιχειρήσεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.