Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη…

Του Strange Attractor

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Hμέρα Ευτυχίας, και μπορεί στην Ελλάδα αυτό να ακούγεται «εξωγήινο», με δεδομένο όλα αυτά που ζούμε λόγω κορωνοϊού, Κυριάκου, κλπ, αλλά σε κάποιες άλλες χώρες οι κάτοικοί τους είναι όντως ευτυχισμένοι.

Σύμφωνα λοιπόν με το 2021 World Happiness Report, που διοργανώνει η Gallup, φέτος ήταν ένας σχετικά δύσκολος χρόνος για να συγκεντρωθούν οι απαντήσεις στις «δημοσκοπήσεις» λόγω της πανδημίας, παρ’ όλα αυτά όμως οι ειδικοί κατάφεραν να προσδιορίσουν με μεγάλη ακρίβεια ποιες χώρες έχουν τους πιο πολλούς χαρούμενους πολίτες.

Στην κορυφή της λίστας των πιο ευτυχισμένων χωρών, για τέταρτη εν συνεχεία χρονιά, βρίσκεται η … Φιλανδία.

Η «μουντή» Αγγλία έπεσε κατά 5 θέσεις από πέρυσι στην κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 18η θέση, ενώ η Γερμανία της Μέρκελ ανέβηκε 10 θέσεις και σήμερα είναι η 7η πιο χαρούμενη χώρα του πλανήτη.

Μια μεγάλη έκπληξη-ανατροπή έκανε η Κροατία, που ενώ το 2020 ήταν στην 79η θέση, σήμερα βρίσκεται στην 23η!

Στα όρια και η Κίνα που έπιασε την 19η θέση, ενώ μόλις πέρυσι ήταν στην 94ηκαι πάλευε με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς αναλυτές, υπάρχει εξήγηση για αυτή τη ξαφνική ευτυχία των Κινέζων. Όπως λένε, η εμπειρία της Κίνας αποδεικνύει πως η επιβολή ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων από πλευράς κυβέρνησης όχι μόνο ελέγχει και περιορίζει τον ιό, αλλά παράλληλα προστατεύει τον πληθυσμό από τις αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις των καθημερινών κρουσμάτων στην ευτυχία του.

Κάτι ανάλογο βλέπουμε και στην Αυστραλία, η οποία έπιασε τη 12η θέση, αλλά και στη Ν. Ζηλανδία που βρίσκεται στην 9η.

Όπως καταλήγουν οι συντάκτες και οι διοργανωτές της έρευνας «τα αποτελέσματα μας δείχνουν πως το ηθικό του πληθυσμού μιας χώρας ανεβαίνει, όταν η κυβέρνησή τους παίρνει μέτρα και δρα αποτελεσματικά…».

Τέτοια ακούει ο Άδωνις και σκέφτεται να ξανακλείσει τα νυχάδικα, και ίσως να βγάλει και τα τανκς στους δρόμους, μπας και μπει μια τάξη στα κρούσματα, και ταυτόχρονα μπας και βελτιωθεί το ηθικό μας…

Εκτός και αν αποφασίσουμε ως λαός να ζητήσουμε την άμεση παραίτηση του Κυριάκου και την αντικατάστασή του από τον χαρωπό Δρα Σήψα, που και μας τα έλεγε από την αρχή, και ξέρει να παίρνει δραστικά μέτρα… και γι’ αυτό μάλλον τον «εξαφάνισαν» από τις οθόνες μας.

Ιδού λοιπόν η λίστα των 20 πιο ευτυχισμένων χωρών του πλανήτη (η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται κάπου στη θέση Νο 265, αν δεν κάνω λάθος).

1-Φιλανδία

2-Ισλανδία

3-Δανία

4-Ελβετία

5-Ολλανδία

6-Σουηδία

7-Γερμανία

8-Νορβηγία

9-Ν. Ζηλανδία

10-Αυστρία

11-Ισραήλ

12-Αυστραλία

13-Ιρλανδία

14-ΗΠΑ

15-Καναδάς

16-Τσεχία

17-Βέλγιο

18-Ηνωμένο Βασίλειο

19-Κίνα

20-Γαλλία

Με πληροφορίες από forbes.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.